KABA

Tko je misteriozni investitor koji želi ulagati u karlovački pothodnik?

KARLOVAC – Karlovački pothodnik jedna je od zapuštenijih ali i potencijalno opasnih lokacija u samom centru grada, na što još od siječnja 2013. godine upozorava lokalni ogranak stranke Zeleni zajedno. Ovoga puta, osim što ponavljaju upozorenje da pothodnik predstavlja moguću opasnost za korisnike, tvrde da imaju rješenje – točnije investitora koji je spreman uložiti u sanaciju pothodnika, no za sada ne želi da njegovo ime bude poznato javnosti.

– Dobra volja postoji, postoji investitor koji ima viziju kako urediti pothodnik. Radi se o karlovačkom investitoru – otkriva Bernard Adamović, predsjednik karlovačke podružnice Zeleni zajedno. Hoće li tajanstveni investitor o kojemu govore Zeleni podići karlovački pothodnik na višu razinu ili će sve ostati samo na ideji, trebali bi doznati uskoro. Naime, kako je danas najavljeno, investitor će ovih dana na adresu Grada uputiti službeni dopis u kojemu će izložiti svoje namjere, a od gradske se uprave nadaju brzom odgovoru.

Od sedam poslovnih prostora koliko ih postoji u pothodniku, dva su privatna, a ostali su u gradskom vlasništvu, odnosno grad ih iznajmljuje privatnicima. Riječ je o jednoj od najfrekventnijih lokacija u gradu koja povezuje tržnicu, autobusni kolodvor i novo željezničko stajalište s drugim dijelovima grada, a upravo zbog velikog broja svakodnevnih prolaznika za čiju sigurnost Zeleni vjeruju da je ugrožena, u proteklih su godinu dana predali prijave Općinskom državnom odvjetništvu i građevinskoj inspekciji. Kaznena prijava je odbačena, a nakon ispitivanja stanja elektroinstalacija, koje je naručio Grad Karlovac, građevinska je inspekcija utvrdila da nema potrebe za hitnim intervencijama. Međutim Zeleni i dalje tvrde da voda koja se za kišnih dana slijeva preko elektrointalacija, kao i lim koji otpada sa stropa, predstavljaju opasnost za sve koji onuda prolaze.