Jelić: Fuzija HRK i Tjednika jedini je način da oba medija opstanu!

KARLOVAC – Niti nakon današnje sjednice karlovačkog gradskog vijeća, na kojoj se tematski raspravljalo o Hrvatskom radio Karlovcu i Karlovačkom tjedniku, budućnost gradskih medija nije puno izvjesnija. Ako je suditi po riječima gradonačelnika Damira Jelića i gradskih vijećnika, sigurno je samo jedno – svi se kunu da ne žele gašenje radija i tjednika. No, tko je kriv za situaciju u ove dvije tvrtke i kakva ih budućnost čeka, vladajući i oporba ni ovog se puta nisu uspjeli složiti.

Jedina mogućnost da oba medija opstanu je njihovo spajanje, smatra dio vijećnika na čelu s gradonačelnikom Damirom Jelićem. Tjednik ne može opstati u situaciji kada imamo tolike brže medije, kada internet buja i kada je tu ekonomska kriza, kaže Jelić.

Ostale opcije, poručuje, su dokapitalizacija ili prodaja, predstečajna nagodba ili stečaj, te likvidacija. Što će se dogoditi, ne zna se, no jedno je sigurno – za sada nepoznat broj ljudi iz ove dvije gradske tvrtke zbog financijske računice ostat će bez posla.

Oporba je bila oštra u traženju krivca za sadašnje stanje u gradskim medijima. Kriva je politika koja je postavljala pogrešne ljude, poručuje dio vijećnika. Vijećnici vladajuće koalicije za tešku situaciju u ovim medijima krive – radnike, za koje smatraju da nisu dovoljno kvalitetni i da su svojom pasivnošću doveli do lošeg sadržaja i slušanosti.

Svoju viziju budućnosti gradskih medija dali su i direktor HRK-a Mišo Milovanović i v.d. direktora tjednika Zdenko Živčić, no na njihovu viziju vijećnici se nisu puno obazirali. Postavljeno je samo pitanje – zašto svi ti prijedlozi, koji se nadaju rezultirati boljim financijskim rezultatima, već nisu provedeni u djelo, a zanimljivo je da je to pitanje postavio HDZ-ov Damir Mandić, inače i sam jedan od predsjednika NO tjednika u prijašnjim godinama. Premda su i pojedini vijećnici dali konkretne prijedloge o budućnosti Radija i Tjednika, konačni zaključak i konsenzus i ovog su puta izostali.