KABA

Afera Knjižnica i Gradac i dalje tema rasprava, oporba inzistira na odgovornosti

KARLOVAC – Tko će odgovarati za izvlačenje novca iz Mjesnog odbora Gradac i Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, gradonačelnika je upitala SDP-ova Marina Novaković Matanić, podsjetivši da posljednja afera u kojoj su glavni akteri bili bračni Ivan i Hermina Benić, oboje iz redova HDZ-a, nije zaboravljena.

U tijeku su izvidi situacije kojima je cilj rekonstruirati što se zapravo dogodilo, odgovorio joj je gradonačelnik, no SDP-ova vijećnica i potpredsjednica Gradskog vijeća takvim odgovorom nije bila zadovoljna. Što će konkretno poduzeti ako se utvrdi da su ti ljudi krivi, inzistirala je na odgovoru. Ključna je riječ u vašem izlaganju je AKO, zaključio je Jelić.

Tko je sve upleten u milijun i pol kuna tešku aferu pokazat će vrijeme, no najgore u cijeloj priči je to što građani kao da više i nisu iznenađeni novim aferama niti vjeruju da će oni koji su stvarno odgovorni vratiti novac koji su otuđili. Inače, na istoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o ovoj temi, uz burnu raspravu usvojeno je i izvješće o radu Gradske knjižnice za 2013. godinu, iako je oporba glasala protiv i tražila smjenu ravnateljice Fride Bišćan, budući da su novci iz knjižnice nestali a sve je račune potpisala upravo ona. Ravnateljica je pak rekla da je protiv bivše djelatnice Hermine Benić podnijela tužbu za povrat otuđenih sredstava.