HNS: Zašto Karlovčani plaćaju dvostruko skuplju vodu od Dubrovčana?

KARLOVAC – Karlovčani plaćaju najskuplje režije u Hrvatskoj, računi za grijanje među najskupljima u cijeloj državi, cijena vode među najvišima u zemlji, sve su to naslovi koje svako malo viđamo u lokalnim, ali i nacionalnim medijima. Jedan takav članak, kojeg su ovih dana objavile jedne nacionalne dnevne novine, bio je povod raspravi o cijeni vode na posljednjoj sjednici karlovačkog Gradskog vijeća.

– Jedne dnevne novine su objavile da Karlovčani plaćaju dvostruko skuplju vodu nego građani Dubrovnika, pa me zanima zašto je tako i može li se ta cijena nekako smanjiti. Nije u redu da imamo skuplju vodu nego u mnogim drugim gradovima – upitao je HNS-ov vijećnik Ivica Margarin.

Direktor karlovačke gradske tvrtke koja se bavi vodoopskrbom i odvodnjom, međutim, demantira podatak da je voda koju piju i koriste Karlovčani među skupljima u odnosu na ostale gradove.

– Prema mojim podacima Karlovac je po skupoći vode 81. na listi od 123. grada u Hrvatskoj – odgovorio je Ivan Mrzljak, direktor Vodovoda i kanalizacije.

Margarin mu je na to odgvorio da su podaci koje je iznio podaci Instituta za javne financije, i kao takvi bi trebali biti relevantni.

Mrzljak je naposlijetku odlučio naknadno dostaviti pismeni odgovor na ovo pitanje. Odgovor će doći, no cijene će, sasvim izvjesno, bez obzira šta o njima mislili građani i pričala oporba, ostati kakve jesu. Dapače, bit će još i više, budući da je od 1. travnja na snazi još jedna nova naknada, koju ćemo osjetiti tek na računima koji će nam stići u svibnju.