Dan županije bit će obilježen sutra: Bogat program u Zorin domu, dolazi i predsjednik RH

KARLOVAC – Dan Karlovačke županije je 13. travnja, no bit će obilježen sutra, sve će početi svetom misom, nastaviti polaganjem vijenaca, a središnji događaj je svečana sjednica Županijske skupštine u Zorin domu s početkom u 11 sati.

Uz predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića, sjednici će biti nazočni veleposlanici Bugarske i Ukrajine, nekoliko zastupnika u Europarlamentu, Saborski zastupnici te predstavnici susjednih BiH i Slovenije.

Bit će dodijeljeno i šest javnih priznanja: Želimir Feitl dobitnik je javnog priznanja za životno djelo, a Branko Halužan, Josip Žunac, Prva osnovna škola Ogulin, Prvi mješoviti pjevački zbor hrvatskih branitelja Karlovačke županije “Petar Svačić” i Ustanova za zdravstvenu njegu u kući dobitnici su godišnjih javnih priznanja.

Ove godine osmišljen je i popratni kulturno – glazbeni program. Događanja počinju već večeras u 20 sati Zorin domu Ljubavnim zgodama i nezgodama iz opere Figarov pir u izvedbi studenata Muzičke akademije u Zagrebu, odnosno raspjevane klase doc. Giorgia Suriana.

Sutra u 20 sati večer je klapske glazbe, na koncertu Naša mala mista u Zorin domu se predstavljaju Ženska klapa Luna (Kožino), klapa Kalelarga (Zadar), te klapa Voneti (Karlovac).

Kulturni program zatvorit će tradicionalna večer najuspješnijih kulturno umjetničkih društava u subotu u 19 sati u organizaciji ZAKUD-a Karlovačke županije.