Obilježen Dan Karlovačke županije

KARLOVAC – Poticanje poduzetništva u cilju smanjenja nezaposlenosti glavna je značajka rada Karlovačke županije u prošloj godini, tako će se nastaviti i ove, sažetak je opsežnog županovog izvješća u kojem se osvrnuo na svaki resor županije, na današnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu Dana županije.

Nagradu za životno djelo ove godine dobio je poduzetnik Želimir Feitl, dok su godišnja javna priznanja županije primili Branko Halužan, Josip Žunac, Prva osnovna škola Ogulin, Prvi mješoviti pjevački zbor hrvatskih branitelja Karlovačke županije “Petar Svačić” i Ustanova za zdravstvenu njegu u kući.

Uz predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića, sjednici su bili nazočni brojni visoki uzvanici, između ostalih veleposlanik Ukrajine Oleksander Levchenko, veleposlanica Bugarske Tanja Dmitrova, europarlamentarci, saborski zastupnici, župani, gradonačelnici i načelnici općina, gosti z BiH i Slovenije.

Svečanost proslave Dana županije počela je još jučer koncertom u Gradskom kazalištu Zorin dom, a nasatavljena je jutros svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva, a zatim polaganjem vijenaca na Jamadolu i konačno svečanom sjednicom županijske skupštine. Karlovačka županija svoj dan obilježava 13. travnja već 21 godinu, a osnovana je u trenucima borbe za Hrvatsku samostalnost, podsjetio je predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić.

Karlovačka županija danas se može podičiti s nekoliko europskih projekata, ali i projektima koje ostvaruje svojim sredstvima, otvorena je prema drugima, a osim gospodarstva potiče se i obrazovanje kroz ulaganje u škole, ali i stipendiranje učenika, čulo se između ostalog. U svakom slučaju izražena je nada da novim regionalnim preustrojem Karlovačka županija neće prestati postojati.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Dan_zupanije_2014/*{/rokbox}