Akcija “Mali za velike”; Stigla pomoć za korisnike Socijalne samoposluge

KARLOVAC – U Dječjem vrtiću Karlovac krajem proteklog tjedna provedena je humanitarna akcija pod nazivom „Mali za velike“ za potrebe Socijalne samoposluge u Karlovcu. Akciji su se velikodušno priključili roditelji djece koja pohađaju vrtić te su donirali prehrambene proizvode i higijenski pribor. Sakupljeni prilozi danas su predani Crvenom križu, odnosno Socijalnoj samoposluzi.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak rekla je kako su uoči Uskrsa odlučili napraviti takvu akciju kako bi prikupili sve ono što je potrebno za police samoposluge.

CK_3

– Mi u vrtiću inače nemam problema, roditelji su nam uvijek podrška. Ideja same akcie je bila i da djeca nauče koliko je važno pomagati i kako oni sami mogu pridonijeti. Ne samo da su sa svojim roditeljima nosili u vrtić, nego su danas pomogli da se prikupljeno iz kombija prebaci u samoposlugu, kazala je ravnateljica Gojak.

Usluge Socijalne samoposluge koristi približno 150 do 180 obitelji, koje imaju od jednog pa do devet članova. U ime svih njih djeci te njihovim roditeljima kao i djelatnicima vrtića zahvalila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Branka Hastor.

CK1

– Sve ovo što su donirali ima vrijednost i težinu. Ukoliko od malih nogu učimo pomoći prijatelju u nevolji, mislim da je to više značajno i da će djeci ovi trenuci ostati zabilježeni. Vrlo su me iznenadili. Oni su zadovoljni i mi, a najviše će biti zadovoljni korisnici, kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa.