web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Petra Lončar i Lucija Cicvara osvojile zlatne medalje

KARLOVAC – U Austriji, u gradu Innsbrucku održan je Svjetski Kup Austrian Clasic„ na kojem je nastupilo oko 1.700 natjecatelja iz 28 država, među kojima je bio i Tigar iz Karlovca. U disciplini Point Fighting nastupile su Lucija Cicvara u seniorima i juniorima, te Evita Lara Brkić i Lara Despot u starijim kadetima. Petra Lončar nastupila je u disciplini Light Contact, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. 

Lucija Cicvara je nakon 2 pobjede u seniorima do 50 kg osvojila srebrnu medalju izgubivši tijesno u finalu 5:6. Lucija je izbacila Sharon Gill, višegodišnju reprezentativku Velike Britanije. Seniorska srebrna medalja sa Svjetskog kupa najveći joj je uspjeh u karijeri. U juniorskoj kategoriji do 50 kg Lucija je osvojila pobjednički pojas Svjetskog kupa i zlatnu medalju.

Evita Lara Brkić u kategoriji do 60 kg pobijedila je prvu borbu, zatim je u polufinalu izgubila za jedan bod koji je neoprezno primila u zadnjim sekundama borbe. Lara Despot  također je osvojila  brončanu medalju nakon pobjede i poraza u kategoriji do 55kg starije kadetkinje.

Petra Lončar u disciplini Light Contact osvojila je prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji do 50 kg, a zatim i u seniorskoj iste kilaže. Petra je u juniorima uz dvije pobjede osvojila zlatnu medalju, da bi odmah nakon toga  osvojila i seniorsku zlatnu medalju što je do sada i najveći uspjeh kluba i same Petre.

Lucija i Petra ovim su nastupom pokazale da osim što vladaju seniorskom scenom u Hrvatskoj, u svojim kategorijama,  jednako su spremne za nastupe i na Europskim i Svjetskim seniorskim prvenstvima, rekao je trener Tigra, Zoran Cicvara