web karijera 1160*120
web struka 1160*120

HGSS spreman za novu turističku sezonu

SLUNJ – Naizgled bezopasna vožnja kajakom po rijeci za trenutak se može pretvoriti u nesreću. Pod tom pretpostavkom 10-ak članova HGSS stanica Karlovac i Ogulin odradili su vježbu spašavanja na Rastokama. Unesrećanog kajakaša izvukli su iz rijeke i pomoću užeta podignuli i njega i kajak iz kanjona na sigurno. Ovom vježbom pokazali su da su spremni za nadolazeću turističku sezonu.

– Bez sigurnosti ne možemo govoriti o turizmu ili turističkoj sezoni, ali niti o ugodnom mjestu za život lokalnog stanovništva, naglasio je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Vježbom je zadovoljan i ministar turizma Darko Lorencin koji HGSS smatra jednim od najboljih hrvatskih brandova čiji članovi su danas u teškim uvjetima hladnoće i kiše uspješno pružili pomoć unesrećenom kajakašu. Ujedno, ministarstvo turzma HGSS-u ove godine dalo je zato dvostruko više sredstava, točnije dva milijuna kuna.

– Jedan milijun namijenjen je redovnim aktivnostima, dok je drugi namijenjen izradi projekata za EU fondove gdje će ministarstvo uvijek pripomoći svojim stručnim potencijalom. Sredstva iz struktrunih fondova koja stignu bit će namijenjena daljnjem opremanju i profesionalizaciji službe koja je dosada uglavnom bazirana na volonterizmu, kazao je minisnar Lorencin.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vjezba_gss_slunj/*{/rokbox}