Medalja Grada Gromovima

KARLOVAC – Prije pet godina članovi atletskog tima Udruge specijalne policije Grom odlučili su organizirati ultra maraton od Karlovca do Plitvica u spomen na Krvavi Uskrs i pogibiju prvog hrvatskog branitelja Josipa Jovića. Gradonačelnik Damir Jelić donio je odluku da se sudionicima maratona i Udruzi Grom dodijele medalje Grada.

Medalja Grada dodijeljivala se na svečanim sjednicama Gradskog vijeća, no tada padne u drugi plan, a svi dobitnici su svojim djelima zaslužili da ih se promovira, smatra gradonačelnik Damir Jelić. Ovo priznanje dolazi u znak zahvalnosti za doprinos u Domovinskom ratu, ali i za čuvanje njegovih vrednota.

Do prije pet godina na Plitvicama je bio odrađivan samo službeni dio, a pripadnici Gromova željeli su na poseban način odati počast svojim poginulim suborcima te Josipu Joviću, osobito stoga što su i sami sudjelovali u Krvavom Uskrsu, blokadama prometnica. Osim članova Udruge u maratonu svake godine sudjeluju i ostali ratni veterani, a ove godine uključili su se i aktivni policajci iz Policijske postaje Karlovac, istaknuo je predsjednik Udruge Dražen Perković.