Ozljani i dalje čekaju obnovu javne rasvjete

OZALJ – Ozaljsko gradsko vijeće danas se osmi put sastalo u trenutnom sazivu. Među 23. točke dnevnog reda našli su se financijski planovi za ovu godinu Dječjeg vrtića Zvončić, Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca, Zavičajnog muzeja i Pučkog otvorenog učilišta. Vijećnici su ujedno raspravljali i o izvršenju proračuna Grada Ozlja za prošlu godinu.

Ozaljski vijećnici su, kao i uvijek, Aktualni sat iskoristili za razna pitanja vezana uz komunalnu infrastrukturu, ali najviše se na kraju raspravljalo o javnoj rasvjeti. Ozljani, naime, o obnovi javne rasvjete raspravljaju već godinama. Najveći problem stanovnicima stvara gašenje rasvjete tijekom noći, tako da stanovnici kroz neka prigradska naselja moraju pješačiti kroz mrak. Posljednja Studija uštede na području javne rasvjete u gradu rađena je prije 4 godine, a svi se slažu da se pod hitno nešto treba učiniti.

Da je javna rasvjeta na području Ozlja u jako lošem stanju, slaže se i gradonačelnica.

– Na projektu se radi, a tvrtka koju je Grad konzultirao treba dati ponudu za postavljanje javne rasvjete. Kad daju ponudu onda ćemo znati koliko sve to košta, jer sad nemamo pojma koliko bi sve koštalo, napomenula je Gordana Lipšinić.

U Ozlju se nadaju da bi se rekonstrukcija javne rasvjete mogla odraditi u fazama, a da bi im pri financiranju pomoglo i Ministarstvo zaštite okoliša, jer bi se išlo i na princip uštede kroz projekt HEP ESCO-a.

SDP-ova vijećnica Biserka Vranić potvrdila je da je rekonstrukcija javne rasvjete jedan od gorućih ozaljskih problema, ali da je to i problem koji ne može biti rješen preko noći. Prema njenu mišljenju, za to postoje službe koje svoj posao moraju odraditi.

– Ništa ne možemo odraditi bez struke. Predlažem da stručan posao odradi netko tko ima pečat, tko zna više od nas u vezi javne rasvjete, dodala je Vranić.

Iako su na raspravu o javnoj rasvjeti ozaljski vijećnici potrošili i više od sat vremena, rješenje za sada nisu pronašli. Sigurno je jedino da će Ozljani još neko vrijeme čekati na novu rasvjetu. Mnogi će se, nažalost, još neko vrijeme morati kući vraćati po mraku.

gordana_lipsinic