web karijera 1160*120
web struka 1160*120

I dalje se radi na oživljavanju prostora Male scene

KARLOVAC – Prošlo je točno godinu dana od uređenja i otvorenja Male scene Hrvatskog doma. Velike nade polagale su se u oživljavanje ovog prostora, no, udruge okupljene u inicijativu Ka-operativa nisu zadovoljne radom Male scene, organizacijom manifestacija i raznih drugih događanja. Pokazalo se da prostor kojeg je uredila gradska uprava nije adekvatan za sva događanja koja organiziraju udruge nezavisne kulture, tako da je danas organizirana javna tribina na temu budućnosti Male scene.

Konačni dogovor na današnjoj tribini na kojoj su sudjelovali predstavnici desetak karlovačkih udruga okupljeni u Ka-operativu, predstavnici tvrtke Mladost koja upravlja prostorom, te predstavnici Grada, nije donesen. To se danas niti nije očekivalo, rekli su okupljeni, ali su se složili oko ideje oživljavanja Male scene, ali i uređenja ostatka Hrvatskog doma.

Iako se na oživljavanju Male scene radilo godinama, taj prostor, nažalost, nije zaživio onako kako su mnogi očekivali. Neke manifestacije se organiziraju, a zbog nedostatka novca i najčešćeg naplaćivanja ulaza mnogi od organizacije raznih događanja odustaju.

Ka-operativa i predstavnici Grada složili su se da se za Malu scenu vrijedi boriti, i to zajedničkim snagama, kroz projekte. Budućnost Male scene nije upitna, zaključili su.

Iako smo na obnovu Male scene čekali godinama, na današnjoj tribini se govorilo i o obnovi ostatka Hrvatskog doma. Velika dvorana u potpunosti je razrušena, sanitarni čvor je van funkcije, te cijeli prostor nije siguran za korištenje. Za obnovu koja bi osigurala minimalne uvijete za korištenje Hrvatskog doma bilo bi prema nekim procjenama potrebno oko 15 milijuna kuna.