hdz_krnjak_2404

KARLOVAC / KRNJAK – Načelnik općine Krnjak Dejan Mihajlović ne želi dati suglasnost za izgradnju katoličke kapelice na mjesnom groblju, tvrdi njegov zamjenik Josip Ljevar. Stječe se dojam da Hrvati ovdje nisu dobrodošli, za sada smo odustali od gradnje kapelice, razmišljamo o novoj lokaciji za katoličko groblje, dodaje. Spomenik jednom od poginulih srpskih vojnika na groblju ima uvredljiv natpis, a načelnik ne poduzima ništa, još je jedna od primjedbi HDZ-ovaca iz Krnjaka. Načelnik općine Dejan Mihajlović pak tvrdi kako je za izgradnju kapelice tražio pisanu potvrdu županijskog pročelnika Marinka Maradina, koju još nije dobio, a bez tog dokumenta ne želi kretati u radove. Što se tiče spomenika, Mihajlović kaže da je potrebno podnijeti prijavu nadležnim tijelima, ako se smatra da je natpis na bilo koji način uvredljiv za nekoga.

Poduzetnik iz Krnjaka Saša Gale pak tvrdi da nema susretljivosti općinskih čelnika prema poduzetnicima, a smatra da je najvažnija smetnja hrvatska nacionalnost. Mihajlović negira i ovu optužbu, te tvrdi da je odradio nekoliko razgovora s ovim poduzetnikom i da općina pomaže u okviru svojih mogućnosti.

Vlado Šćuka i Saša Čavrag pak tvrde da se u naselja gdje pretežno žive Hrvati uopće ne ulaže, dok načelnik Mihajlović i to pobija, te tvrdi da nema jesta gdje je neka nacionalnost u većini.

Dotakli su se HDZ-ovci iz Krnjaka i koncerta Lepe Brene koji je prema njihovim riječima uništen stadion NK Krnjak, dok načelnik tvrdi da vodstvo kluba do danas nije ispostavilo valjan račun organizatorima koncerta.

Tko je u pravu vjerojatno će najbolje procijeniti mještani Krnjaka, oni ipak znaju kakva je situacija na terenu.