web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Izložba Krikovi mlade slikarice Anđele Žapčić od petka u CMZ Grabrik

KARLOVAC – Mlada slikarica Anđela Žapčić u petak, u Centru za mlade, na Grabriku predstavlja se izložbom “Krikovi”. Naziv “Krikovi” proizlazi iz metaforičkog vizualnog krika koji predstavlja nusproizvod, odnosno njenu reakciju na segmente događaja iz vlastitog života. Otvaranje je predviđeno u petak u 19:30 sati, a izložba ostaje otvorena sve do 08. svibnja.

Anđela Žapčić na papiru stapa karaktere svojih poznanika, prijatelja i slučajnih prolaznika, uzima njihove riječi, djela i glasove i otapa ih u boji, čaju i soli te ih precrtava u dvodimenzionalna ostvarenja svojih želja, misli i čežnja.

– Na papiru sve su moje potrebe zadovoljene i moja žeđ je ugašena tintom i bojom. Ovdje stojim pred vama bez straha od neshvaćenosti i odbijanja, ovdje sam ja lišena riječi, pokrpana skupa, sašivena po pukotinama i iskrena. Svakim pogledom na moje radove vodite još jedan razgovor samnom. Ovdje smo već prvim pogledom; prijatelji, izjavila je Anđela povodom pripreme izložbe.

Anđela Žapčić već se pet godina aktivno bavi ilustracijom i slikarstvom. Njen opus je eksperimentalnog karaktera, a stilski je najbliži žanru suvremene neo-grunge umjetnosti. Pretežno radi u tehnici akvarela kombiniranoj s rapidogramima, tuševima u boji, kuhinjskom soli i crnim čajem ili kavom, te linijske crteže tintom.

Izložba “Krikovi”, kojom se predstavlja u Centru za mlade Grabrik, njena je druga samostalna izložba i prikazuje radove nastale u nekoliko proteklih godina. Zanimljivo je da je većina njenih ilustracija popraćena i pisanim konceptima za svaki od njenih likova.

Izložbu ilustracija “Krikovi” možete pogledati svakim radnim danom od 9 do 20 sati u prostoru Centra za mlade Grabrik, M. Vrhovca 13. Izložbu organizira Udruga Carpe Diem.