web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Nastavak projekta Moj glas za Europu: Gimnazijalci znaju zašto su izbori za EU parlament važni

KARLOVAC – Karlovački gimnazijalci spremni su za izbore za Europski parlament, o radu ove institucije znaju gotovo sve, odluku za koga će glasati su uglavnom donijeli, a izlazak na izbore smatraju svojom građanskom dužnosti.

U cilju poticanja mladih da izađu na izbore za Europski parlament udruga Carpe diem provodi projekt Moj glas za Europu. U sklopu projekta u utorak će biti održana simulacija rada Europskog parlamenta u kojoj će mladi imati priliku pkazati što su naučili o radu ove institucije. 24 karlovačkih gimnazijalaca nedavno je posjetilo i Strasbourg zahvaljujući projektu Mladi i izbori za Europski parlament: zašto je moj glas važan? Ovo iskustvo za njih je bilo korisno jer su mnogi shvatili važnost sudjelovanja u izborima, kako onima na lokalnom nivou, tako i izborima za EU parlament, koji se bliže. Gimnaziju je stoga danas posjetio i zastupnik u Europarlamentu Andrej Plenković, koji je odgovarao na pitanja gimnazijalaca vezana uglavnom uz ekologiju.

Europski parlament mjesto je gdje se donose odluke koje su važne za sve stanovnike Europe, pa tako i građane Hrvatske, a čak i mladi koji su tek stekli pravo glasa naučili su da je izlazak na izbore građanska dužnost, stoga nemojte razmišljati o tome može li vas glas nešto promijeniti, jer svaki glas je bitan.