web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Velika fešta za kraj četvrte sezone KAbine

KARLOVAC – Pravi mali jednodnevni festival nezavisne kulture odvijat će se u subotu na Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu povodom završetka četvrte sezone KAbine. Nastupit će šest bendova, bit će postavljeno nekoliko slikarskih platna na kojima će stvarati ovogodišnji slikarski gosti KAbine, ali i svi koji to zažele, bit će podijeljeno 20-ak priča hrvatskih autora, a svi će moći razgledati i izložbu fotografija s četvrte sezone.

U slučaju lijepog vremena, prvi dio programa odvijat će se ispred Male scene. Za publiku će svirati zagrebački Achromatic Attic, riječki Sunshine Madness i karlovački Wanderlust. Bude li koncert ispred Male scene krenut će nešto ranije, oko 20.30 sati, a u slučaju da vrijeme to ne dozvoli, svirka na Sceni počinje u 21 sat. Neovisno o tome gdje će se odvijati prvi dio, oko ponoći na Sceni kreće svirka više karlovačkih bendova koja će potrajati do sitnih sati – svirat će Me As Well, Lizards Exist, Deph, a organizatori najavljuju i još pokoje iznenađenje. Ulaz je besplatan.

Iako je riječ o “službenom” završetku četvrte sezone KAbine, kao i svake godine ova manifestacija imat će i svoje jednokratno proljetno i ljetno izdanje. Proljetno je na rasporedu već 10. svibnja u sklopu Proljetnih promenada u organizaciji Turističke zajednice grada Karlovca uz jutarnji (jam session, mala likovna kolonija, izložba fotografija mladih karlovačkih autora) i večernji (koncert) program na promenadi. Ljetno izdanje KAbine bit će početkom srpnja u Radićevoj i kod Mods Caffea, a uz koncert bit će postavljena i izložba fotografija mladih autora iz cijelog svijeta na temu “Rijeke svijeta”.

Tijekom četvrte sezone na KAbini je sviralo 30-ak bendova, predstavilo se 30-ak književnika i slikalo 20-ak mladih likovnjaka iz Karlovca, Zagreba, Rijeke, Bjelovara, Kutine, Duge Rese i Kragujevca.