web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Naplata parkiranja od 1. svibnja u Slunju

SLUNJ – Od 1. svibnja naplata parkiranja uvodi se i u Slunju. Po uzoru na mnoge hrvatske gradove, a osobito turistička odredišta, u gradskoj upravi Slunja donijeli su odluku da se parkiranje počne naplaćivati, no samo u turističkoj sezoni, odnosno od 1. svibnja do 1. studenog.

Postoji li uopće u Hrvatskoj grad u kojem se parkiranje ne plaća? Pitanje je to kojim gradonačelnik Željko Rendulić objašnjava odluku o naplati parkiranja. Građani i posjetitelji tako će u središtu Slunja za parkiranje morati izdvojiti tri kune po satu.

Naplata će biti uvedena i na Rastokama, tamo se zbog značajnijeg broja turista koji se zaustavljaju očekuju i veći prihodi, osobito vikendom, a za sat parkiranja na Rastokama trebat će izdvojiti šest kuna.

Naplatu će voditi komunalna tvrtka Lipa, a plaćanje će biti moguće i mobitelima, mještani Slunja moći će kupiti povlaštene karte, a za sada se nisu bunili zbog uvođenja naplate, tvrdi gradonačelnik.

Inače svi zainteresirani vlasnici i korisnici nekretnina u naselju Rastoke, kao i korisnici prostora u Poslovnom centru pozvani su da podnesu zahtjev za ishođenje odobrenja o korištenju rezerviranog parkirališnog mjesta.