web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Kinoklubaši i dalje aktivni, nakon filmskog Uskrsa i Vaskrsa u Zorindomu film Montevideo

KARLOVAC – Kinoklub Karlovac nije mirovao ni preko Uskršnjih praznika. Točnije radio je punom parom i nakon dugo vremena vratio je kino u Vojnić. U sklopu projekta “Filmski Uskrs i Vaskrs”, a kojeg je Kinoklub proveo u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom, te pod pokroviteljstvom Općine Vojnić, Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Karlovca, u kino dvorani Doma kulture Vojnić održane su 16. i 17. travnja projekcije filmova “Djeca vukovi” i “Montevideo, vidimo se”. U ugodno popunjenom kinu sve su generacije dva dana uživale u filmovima bar na kratko su se prisjetili vremena kada je kino u Vojniću radilo redovito.

Posebno oduševljenje publike na obje održane projekcije izazvao je dokumentarni film “Priča o školi” koji je prikazan uoči projekcija “Djece vukova” i “Montevideo, vidimo se”. Film je nastao na radionici dokumentarnog filma održanoj 12. i 13. travnja u OŠ Vojnić. Tom prilikom je desetak učenika sedmih i osmih razreda dobilo priliku pod vodstvom Mateje Banić i Kristijana Protulipca naučiti ponešto o filmu i okušati se u snimanju svog prvog filma. Sudeći po dugotrajnom pljesku koji je popratio ovaj njihov uradak i učenici i voditelji radionice su odradili odličan posao.

Kako se ljubitelji nogometa u Karlovcu ne bi osjećali zapostavljeno, danas navečer i svi oni mogu posjetiti Zorin dom i od 19:30 sati uživati u dogodovštinama nogometaša u Montevideu. U sklopu projekta “Kino u kazalištu” prikazuje se film “Montevideo, vidimo se” čija je radnja fokusirana na igrače jugoslavenske nogometne reprezentacije koji su došli u poznati grad u Urugvaju gdje se održalo prvo Svjetsko nogometno prvenstvo 1930. godine. Osim samih utakmica koje je tadašnja reprezentacija odigrala tijekom prvenstva, u filmu paralelno pratimo i nekoliko drugih zanimljivih priča (što ljubavnih, što nacionalnih, što nogometno-poslovnih), a sve pod redateljskom palicom poznatog glumca Dragana Bjelogrlića.

Ulaznice možete kupiti od 16:30 sati na blagajni Zorin doma. Cijena je 25 kuna.

fv11