Radionica programiranja u Centru za mlade Grabrik

KARLOVAC – U sklopu projekta „Klub mladih – Centar za mlade u Grabriku“ udruga Carpe Diem poziva zainteresirane na novu, naprednu, radionicu programiranja.

Prijaviti se možete na linku https://docs.google.com/forms/d/1uRF1HyTvw-Ve1trNhcGqursgFnoK8UX0yBrQHp6pCmc/viewform popunjavanjem prijavnice.

Broj mjesta je ograničen, a za radionicu je potrebno imati predznanje. Radionica je, dakako, potpuno besplatna. Nova radionica programiranja započinje početkom svibnja, a prijavu je potrebno poslati najkasnije 4. svibnja. Radionica će se odvijati vikendima poslijepodne, svakog dana po 3 sata. Sudionici su obavezni imati vlastito prijenosno računalo kao i predznanje. Potrebno je dobro poznavati funkcije (izradu vlastitih funkcija, pozivanje i korištenje gotovih funkcija), tipove podataka, izradu vlastitih polja, operatore, petlje i uvjetne kontrole toka.

– Cilj radionice je usvojiti i svladati izradu Windows Forms aplikacija korištenjem jezika C# i načela objektno orijentiranog programiranja kako bi polaznici mogli dalje razvijati svoje znanje i naučiti kako stvarati aplikacije za privatne i poslovne svrhe. Po završetku radionice polaznici će biti u stanju izraditi vlastite Windows Forms aplikacije koje će moći iskoristiti u privatne i poslovne svrhe. Naučit će kako trajno pohraniti podatke u tekstualne datoteke te ponovno iskoristiti te podatke za daljnji rad aplikacije. Usvojit će koncepte objektno orijentiranog programiranja primjenjive i na ostale objektno orijentirane programske jezike, kažu iz udruge Carpe Diem.

Predavač na radionici je Saša Fajković, student Poslovne Informatike na Veleučilištu VERN’ u Zagrebu. Projekt „Klub mladih – Centar za mlade u Grabriku“ financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a provodi udruga Carpe Diem.