Adrianu Cvitkoviću 2. mjesto na Guitar festivalu u Omišu

OMIŠ – Karlovački gitarist Adrian Cvitković osvojio je 2. mjesto na Guitar festivalu, koji je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, od 24. do 26. travnja održan u Omišu. 20-godišnji Adrian srebrnu medalju je osvojio u kategoriji bez dobnog ograničenja za električnu gitaru skladbom “Comfortably Numb” od Pink floyda.

Adrianu je ovo prvi nastup na jednom takvom tipu natjecanja i može se reći da je i više nego pohvalno osvojiti 2. mjesto u navedenoj konkurenciji. Osim srebrne medalje, Adrian je dobio diplomu, set žica za gitaru, nagrade sponzora te poklon bon za snimanje profesionalnog gitarističkog sola.

Adrian je bivši gitarist karlovačkog gimnazijskog benda Slowtime, a za svoj rad prvenstveno je zahvalan svojoj obitelji te stručnom vodstvu mentora Gorana Ilića. Također zahvaljuje i bubnjaru Mariju Klariću, bass gitaristi Hrvoju Kralju i ton majstoru Viktoru Volariću-Horvatu koji su mu pomogli u snimanju matrice za navedeni festival.

Kako kaže Adrian, planovi za budućnost usmjereni su mu prema daljem radu i usavršavanju te se namjerava i dalje probijati na glazbenoj sceni. Trenutno je slobodni gitarist pa se nada da će mu i ova nagrada pomoći u pronalažnju posla u nekom od ozbiljnijih bendova ili studija diljem Hrvatske.