web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Udruga Jak kao Jakov i ove godine obilježava Jakovljev rođendan: Sav prihod oboljeloj djeci

KARLOVAC – Udruga Jak kao Jakov i ove godine organizira humanitarnu akciju na dan rođenja Jakova Rubida, dječaka čije je bolest ujedinila Karlovčane koji su se svojim donacijama uključili u pomoć Jakovu. Nažalost Jakov nas je napustio prije 4 godine, no ideja o pomoći djeci oboljeloj od malignih bolesti živi kroz udrugu koja nosi njegovo ime.

Svibanj je mjesec koji je izuzetno važan za udrugu Jak kao Jakov. Svake godine 19. svibanj, Jakovljev rođendan proslavlja se pravom rođendanskom proslavom, izuzetak nije ni ova godina, no ipak s malim promjenama. Naime za razliku od tri dosadašnje proslave koje su bile obilježene koncertom, ove gJaodine u pripremi je piknik na Korani koji će biti održan 18. svibnja, dok će 19. u domu Oružanih snaga Zrinski biti prikazan nizozemski film koji se bavi problematikom djeteta oboljelog od leukemije.

Dok je na piknik ulaz slobodan, odnosno svi zainteresirani mogu dati svoje dobrovoljne priloge, ulaznice za film nalaze se u prodaji i mogu se kupiti u Lin knjižari po cijeni od 30 kuna.

Udruga je do sada pomogla 70-ak obitelji u cijeloj Hrvatskoj, a u toj priči važna je i dobra suradnja s dječjim hematološkim i onkološkim odjelom koji dostavljaju podatke Udruzi o obiteljima koje su u najtežoj situaciji.

Iako je najvažniji dio rada udruge pomoć štićenicima, onaj drugi dio koji se odnosi na senzibilizaciju javnosti također je bitan, stoga su svi koji žele sudjelovati u radu pozvani da se priključe kreativnim radionicama koje se odvijaju ponedjeljkom, srijedom i petkom na drugom katu Žitne kuće u popodnevnim satima.