web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Vatrogasci slave svog zaštitnika – županijska proslava u Ogulinu, gradska u Skakavcu

OGULIN/KARLOVAC – Središnja proslava dana vatrogastva i mjeseca zaštite od požara u organizaciji Vatrogasne zajednice Karlovačke županije ove godine bit će održana u Ogulinu u nedjelju 4. svibnja na dan zaštitnika vatrogasaca Svetog Florijana.

Okupljanje uzvanika bit će ispred vatrogasnog doma u Ogulinu u 8.30 sati, a pola sata kasnije u Gradskoj knjižnici počinje svečana sjednica Vatrogasne zajednice Karlovačke županije na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja.

U 10.30 sati počinje sveta misa, nakon koje će biti formiranje i mimohod vatrogasnog ešalona, a u 11.45 sati bit će održana i pokazna vježba na trgu Hrvatskih Rodoljuba, odnosno demonstracija aktivnosti vatrogasnih postrojbi na intervencijama gašenja požara, spašavanja u prometu te spašavanja ugroženih iz visokog objekta.

Županijska proslava Svetog Florijana ove godine je u Ogulinu povodom proslave 140 godina ogulinskog vatrogastva.

Sveti Florijan bit će proslavljen i u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Karlovca, a domaćin je DVD Skakavac. Gradska proslava bit će dan ranije, u subotu 3. svibnja s početkom u 16 sati u Vatrogasnom centru na Gazi odakle se formira kolona vozila za odlazak u Skakavac. U 17 sati bit će služena Sveta misa u crkvi Svetog Roka nakon koje će ispred vatrogasnog doma biti postrojavanje, prigodna riječ vatrogasnih i ostalih uzvanika te zajedničko druženje.