web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Zelenilo po sedmi puta otvorilo vrata Karlovčanima

KARLOVAC – Kiša koja je padala cijelo prijepodne obilježila je 7. Dan otvorenih vrata u gradskoj tvrtki Zelenilo. Ipak, tradicija, unatoč lošem vremenu, nije prekinuta. Svake godine na Dan otvorenih vrata karlovački gradonačelnik u parku Zelenila posadi jedno novo stablo, a tako je bilo i danas, kada je posadio stablo simboličnog imena – Zlatna kiša.

– Zlatna kiša je stablo istočnog porijekla, najviše ga ima u Japanu, pa se nadam da će uroditi japanskim plodovima odgovornosti, samozatajnosti i trpeljivosti u našem hrvatskom društvu i najljepšem gradu, gradu susreta, Karlovcu – komentirao je gradonačelnik Damir Jelić.

Posjetitelji Dana otvorenih vrata, koje Zelenilo organizira svake godine početkom svibnja, danas su po 10 do čak 50 posto nižim cijenama mogli nabaviti sezonsko cvijeće, ukrasno grmlje, četinjače, stablašice i ostalo bilje za svoje vrtove i balkone. U usporedbi s prijašnjim godinama kada su organizatori i posjetitelji imali više sreće s vremenskim prilikama, danas je posjećenost ipak bila nešto manja. Za one koji su bili dovoljno hrabri suprostaviti se kiši, danas su u Zelenilu, osim bilja po akcijskim cijenama, pripremljeni besplatni zalogaji i napici, a nije nedostajalo ni glazbene pratnje, koja je ipak uspjela razvedriti, ako već ne nebo, onda barem lica posjetitelja.