web karijera 1160*120
web struka 1160*120

“Živimo zajedno, ali s razlikama”

KARLOVAC – Sredina svibnja rezervirana je za najmlađe, pa će tako po drugi put u Karlovcu biti održan Karlovački vrtuljak. Manifestacija prepuna raznih radionica, predstava, glazbenih i plesnih, te sportskih događanja bit će održana od 11. do 18. svibnja na više lokacija u gradu.

Pod motom “Živimo zajedno, ali s razlikama” ove će godine karlovački mališani na Karlovačkom vrtuljku moći više naučiti o glazbi, plesu, filmu, raznim sportovima, ali i povijesti. Svaki dan imat će svoju temu, tako da će ponedjeljak biti posvećen dodiru, utorak glasu, slovu i riječi, srijeda pogledu, četvrtak pokretu, petak mirisu, te subota zvuku. Cijela manifestacija počinje na Majčin dan, 11. svibnja.

Radionice će biti održane u Gradskom kazalištu Zorin dom, U Gradskoj knjižnici, na Vunskom polju, u osnovnim školama i sportskim klubovima. Sve radionice su besplatne, a u slučaju kiše bit će prebačene u zatvorene prostore. U subotu, dan prije zatvaranja manifestacije, premijerno će biti izveden prvi dječji tamburaški mjuzikl.

Organizacijom Karlovačkog vrtuljka upravo u svibnju organizatori su htjeli dati naglasak na vrijednost i značaj obitelji u odgoju djeteta, pa su u sve aktivnosti uključena djeca predškolske i školske dobi iz svih karlovačkih vrtića i osnovnih škola.

U sklopu Karlovačkog vrtuljka bit će održan humanitarni piknik “Njima na dar” udruge Jak kao Jakov, na kojem će uz kuhanje lovačkog gulaša biti održan zanimljiv glazbeni program. I ovog puta sva prikupljena sredstva bit će donirana za djecu oboljelu od malignih bolesti.

karlovacki_vrtuljak2