KABA

Petra Furač na Svjetskom kupu i Europskom prvenstvu

KARLOVAC -Karlovačka sokolašica, gimnastičarka Petra Furač, ove godine se, s još nepunih 16 godina, prvi puta okušala u seniorskoj konkurenciji. Dokazala je da ima potencijala, jer se već na prvom pozivnom treningu, od strane izbornice Hrvatske gimnastičke reprezentacije Magde Ilić, nametnula odnosom prema radu i fondom usvojenih gimnastičkih elemenata.

To je bio i razlog da je Petra u prvom dijelu sezone, u svojstvu Hrvatske reprezentacije nastupila na više međunarodnih natjecanja kao i pozivnim trenažnim priprema u Nacionalnom gimnastičkom centru (NGC) ATON u Nedelišću.

Petra je izuzetne rezultate ostvarila na međunarodnom turniru u Budimpešti gdje je u vrlo jakoj konkurenciji osvojila 2. mjesto na gredi. Uspješna je bila i na “Sava kupu” u Sremskoj Mitrovici gdje se okitila s ukupno četiri odličja. Nastupom na Svjetskom kupu u Osijeku otvorila je vrata za još veće uspjehe.

Jedan od takvih uspjeha je i poziv HGS-a za sudjelovanje u ekipi koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Bugarskoj, u Sofiji (12. – 18. svibnja 2014.) gdje će predstavljati ne samo Hrvatsku i HGS, već Karlovačku županiju, Grad Karlovac, Gimnastički klub Sokol Karlovac i sve one koji su pripomogli Petrinom uspjehu.