kunic_krnjak_nasl

KRNJAK – Već 19 godina vodim bitku za svoju vlastitu kuću i sada ću ostati bez nje, tim riječima i sa suzama u očima obratio se danas novinarima Petar Kunić čija će se kuća za 7 dana naći na javnoj dražbi. Naime Kunić je za vrijeme Oluje pobjegao iz svoje kuće u Krnjaku, a 1996. godine u nju je uselio Vinko Petrović jer mu je država temeljem natječaja dala kuću na privremeno korištenje.

– Da apsurd bude veći, kuća je tada bila u vlasništvu mog oca koji je preminuo. Država nije znala kome će ona pripasti jer imam dvije sestre, ali ju je svejedno oduzela i dala njemu, ogorčeno priča Kunić.

Godinu kasnije Kunić je započeo proces povratka u vlastiti dom u koji se vratio tek 2003. godine. Kuću je našao u rasulu jer je Petrović po odlasku s nje počupao prozore i ono malo što je uložio tako da je u sanaciju vlastitog doma uložio 51 tisuću eura.

Sada, 11 godina kasnije iz nje mora iseliti jer je sin Vinka Petrovića koji je u međuvremenu preminuo, dobio spor prema kojem mu Kunić mora isplatiti 1,3 milijuna kuna odštete. Kako ih on nema, sud je kuću stavio pod ovrhu i već ovog četvrtka zainteresirani je mogu doći razgledati. Kunić se pita kako je to moguće da u pravnoj državi ostaneš bez vlastitog doma, odnosno da ti ga država oduzme. Alternativni smještaj, kaže, nema.

Žalosno je što ovo nije jedini slučaj, takvih u Hrvatskoj ima 14. Vlastitu kuću u koju je ulagao, u kojoj je živio, uskoro će morati napustiti jer je prema sudu, očito kriv što se uselio u vlastiti dom.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/kunic_krnjak/*{/rokbox}