Josip iz Slunja i Valentina iz Skakavca idu na državno natjecanje

KARLOVAC – Osamdesetak učenika osnovnih škola starih između 10 i 12 godina sudjelovalo je danas na županijskom natjecanju “Sigurno u prometu”. Svaku školu predstavljaju dva dječaka i dvije djevojčice, koji su nakon pismenog dijela natjecanja svoje znanje i vještine pokazali na poligonu.

Josip Biščanić iz Slunja i Valentina Carević iz Skakavca pobjednici su današnjeg natjecanja. Uz njih, na državno natjecanje idu i drugoplasirani Igor Tominac iz Cetingrada, te Petra Domšić iz Netretića. Ekipno su pobjedu odnijeli učenici osnovne škole Slunj.

Natjecanje je održano u dvorani osnovne škole Vladimir Nazor u Dugoj Resi, a najbolji s današnjeg natjecanja predstavljat će našu županiju na 22. državnom natjecanju. Cilj natjecanja koje se održava u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog autokluba Karlovac je odgoj i osposobljavanje učenika za sigurno kretanje u cestovnom prometu kao pješaka i vozača bicikla.

Natjecanje se odvija prema europskim standardima, te učenici nakon pismenog dijela testa na računalima, drugi dio natjecanja odrađuju u vožnji bicikla na poligonu.

Ono što je uz pobjedu najbitnije učenicima je da će najbolji kao nagradu dobiti bicikl. Uz to, imat će čast svoju školu i županiju predstavljati na državnom natjecanju koje se od 20. do 23. svibnja održava u Rovinju.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/bicikli_natjecanje/*{/rokbox}