web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Održana Godišnja skupština Matice umirovljenika Karlovačke županije

KARLOVAC – Zadovoljan sam radom Matice umirovljenika Karlovačke županije, rekao je na danas održanoj Godišnjoj skupštini predsjednik Matice Ivan Kalić.

Zadovoljan je stoga što Matica umirovljenika Karlovačke županije financijski i organizacijski pomaže svojim članovima. No, izrazio je nezadovoljstvo zbog velikog broja nezbrinutih umirovljenika za koje, kaže, nema dovoljno smještaja u domovima za starije.

– Prije dvije godine pokrenuli smo inicijativu da se nekadašnja vojna ambulanta prenamijeni za proširenje kapaciteta Doma i počeli smo raditi s Karlovačkom županijom. Međutim, sve je stalo. Radi se oko 400.000 kuna koje treba uložiti. Rekli su da su sredstva osigurana, međutim nisu. Htjeli smo bivšu bolnicu u Slunju prenamijeniti za dom umirovljenika, i tu je zapelo na financijama. Bilo je govora o privatnom partnerstvu, točnije javno-privatnom partnerstvu no zapelo je kod imovinskih odnosa. Mi smo u Dugoj Resi pokrenuli postupak kod Grada koji nas je podržao i dati će nam zemljište i komunalnu infrastrukturu, samo da nađemo sponzora koji će uložiti u tu zgradu, kaže Ivan Kalić.

mu_2

Osvrnuo se i na financiranje Matice rekavši da su umirovljenici napravili skromni plan od 120.000 kuna za 3.000 umirovljenika, koliko ih je u županijskoj Matici. Županijska skupština je uplatila 73.000 kuna u prošloj godini stoga se umirovljenici nadaju boljem tretmanu te apeliraju na gradove općine i županiju da kvalitetnije ocijene rad udruga pogotovo onih koje okupljaju velik broj članova te da se prema tome radi raspodjela sredstava.