web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Nema zainteresiranih za kupnju kuće?!

KRNJAK – Iako je za danas ujutro bilo zakazano razgledavanje kuće Petra Kunića u Zagorju kod Krnjaka nitko se od kupaca nije pojavio. No, to ne mijenja ništa u ovom slučaju, te će javna dražba koja je zakazana za ponedjeljak ipak biti održana. Kuća oko koje se već 19 godina spore Petar Kunić i nasljednici pokojnog Vinka Petrovića tako će na bubanj kako bi se podmirila dugovanja od 1,3 milijuna kuna.

Priča Petra Kunića započela je davne 1995. kada je tijekom akcije Oluja pobjegao iz svoje kuće, u koju se godinu dana kasnije uselio Vinko Petrović, jer mu je država temeljem natječaja dala kuću na privremeno korištenje. Godinu dana kasnije Kunić je započeo proces povratka u svoj dom u koji se vratio tek 2003. Sve ono što je u međuvremenu Petrović u kuću uložio prilikom izlaska iz nje je isčupao i ponio sa sobom. Nakon dugogodišnjeg sudskog spora Kunić je izgubio, te nasljednicima Vinka Petrovića, koji je u međuvremenu preminuo, mora isplatiti 1,3 milijuna kuna.

Potporu Petru Kuniću danas su došli pružiti mnogi prijatelji i sumještani. Sam Kunić koji se do danas ujutro nadao da će netko iz države njegov problem riješiti, uvjeren je da će kuća u ponedjeljak na dražbi biti prodana, a on ostati bez krova nad glavom.

Ovaj slučaj nema političku pozadinu, već se radi o diskriminaciji sudstva prema vlastitim građanima, naglasio je dožupan Siniša Ljubojević, koji je o slučaju Kunić obavijestio i neke saborske zastupnike.

Da se nešto ovakvog događa u Krnjaku nitko ne može vjerovati. Zato su se ovi ljudi danas ovdje i okupili, kaže načelnik općine Dejan Mihajlović.

Iako je o ovom slučaju obaviještena i država, te su danas Kuniću podršku dali mnogi sumještani, ništa se ne mijenja, te će njegova kuća u ponedjeljak na bubanj. Nažalost, Kunić i njegova obitelj morat će život nastaviti na zasad nepoznatom mjestu.