web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Poznat izgled Kaquariuma, ali ne za javnost – izgledat će kao svemirski brod?

KARLOVAC – Još u kolovozu prošle godine Grad Karlovac potpisao je ugovor s tvrtkom Studio 3LHD za izradu tehničke dokumentacije, odnosno idejnog i glavnog projekta karlovačkog slatkovodnog akvarija. Najavljivalo se da bi za 60 dana trebali znati i vidjeti kako će akvarij izgledati. Sada je već svibanj, no karlovačka javnost idejno rješenje još uvijek nije vidjela, a čini se kako izgled Kaquariuma niti neće uskoro biti poznat, barem ne dok projekt ne prođe na natječaju za strukturne fondove Europske unije, kazala je na nedavno održanom brifingu za novinare zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

– Projekt se razvija dobro, idejno rješenje postoji, a izdana je i dozvola za izgradnju. Uski krug u Gradskoj upravi zna kako će on izgledati, ali pravila su jasna. Mi smo ograničeni s davanjem detaljnih informacija, potrebno je iskomunicirati prvo s komisijom s čime se točno može u javnost, pojasnila je dogradonačelnica Kolaković te dodala kako će Kaquarium izgledati kao ”svemirski brod”.

Kaquariumu na žalost ili na sreću, na ruku ide i situacija s projektima u Hrvatskoj, odnosno kako ih gotovo da i nema, iz grada poručuju da su sigurni da će ovaj projekt povući europska stredstva, a mogao bi biti i prvi koji je u našoj zemlji osigurao sredstva iz strukturnih fondova.