40 zainteresiranih za POS-ove stanove

KARLOVAC – Iako je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja najavilo gradnju POS stanova diljem Hrvatske, te davanje dijela tih stanova u povlašteni najam, prema informacijama Karlovac za sada nije jedna od lokacija na kojima država planira gradnju stanova po tom modelu. No Grad Karlovac s tim razlogom proveo je anketu o zainteresiranosti građana za ovakve stanove. Odaziv je i više nego zadovoljavajući.

U Gradsku upravo je stiglo 40 upita građana. Kako je u Karlovcu 2003. izgrađeno 28 takvih stanova ministarsvo prvotno nije vidjelo interes za gradnju. Upravo je anketa pokazatelj da je Grad sada na potezu. Dogradonačelnik Dubravko Delić pojasnio je kako Grad sada ide u daljnju komunikaciju s državnom agencijom što i kako dalje.

Ako se dogovori izgradnja, Grad je taj koji mora osigurati odgovarajuće građevinsko zemljište i podmirenje troškova koji se odnose na infrastrukturu i priključke. Dok se ne dogovori sastanak, dogradonačelnik najavljuje kako se rješavaju stanovi za socijalno ugrožene.

– Evo upravo su u tijeku razgovori oko kupnje 10 stanova. Još se moramo dogovoriti oko zadnje cijene, pojasnio je Delić te dodao kako će 10 stanova i biti dodijeljeno ove godine.