web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Iako mještani žele razdvajanje, u Gradu skloniji spajanju mjesnih odbora i gradskih četvrti

KARLOVAC – U Karlovcu postoji 12 gradskih četvrti i 25 mjesnih odbora. S ovom brojkom očito nisu zadovoljni brojni mještani, a niti čelnci grada. Već nekoliko godina postoje želje za izdvajanjem iz nekih mjesnih odbora i gradskih četvrti, no zahtjevi mještana nisu ispunjeni.

Primjerice mještani Hrnetića žele se izdvojiti iz gradske četvrti Drežnik – Hrnetić. No problem je u tome što ako se Hrnetić izdvoji, Drežnik više neće moći biti četvrt, pojasnio je gradonačelnik Damir Jelić te dodao kako je drugi problem izdvanjanje Popović Brda i Gornje Trebinje iz MO-a Kamensko, o čemu se trenutno u gradu raspravlja.

No činjenica je kako je brojka od 37 gradskih četvrti i mjesnih odbora smjestila Karlovac na drugo mjesto gradova sa sličnim brojem stanovnika. U Zagrebu pak postoje četvrti koje su veće od broja stanovnika Karlovca. Stoga se postavljaju dva pitanja – je li ta brojka racionalna.

– Nama treba od tri do šest mjeseci da obiđemo sve odbore i četvrti. Ne možemo ujutro ići jer ljudi rade, stoga idemo popodne, a to vam znači jedan odbor ili četvrt na dan. Stoga se postavlja i drugo pitanje, je li takva uprava uopće funkcionalna? Moj dojam je da bi trebalo ići na smanjivanje, a ne na izdvajanje, pojasnio je gradonačelnik.

No za sada još nisu donesene nikakve odluke, odnosno što će biti s odborima i četvrtima. To su samo problemi koji postoje i koje treba riješiti, ali ništa neće biti napravljeno na silu, zaključio je gradonačelnik.