web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ne govoru mržnje na društvenim mrežama

KARLOVAC – U sklopu projekta “Neka se dobri glasovi čuju” u Centru za mlade Grabrik održan je okrugli stol na temu govora mržnje na Internetu, odnosno na društevnim mrežama. U radu oruglog stola sudjelovali su predstavnici Regionalnog info centra za mlade UMKI iz Rijeke, PU karlovačke, udruge mladih Alfa Albona i udruge Carpe Diem te učenici MIOŠ-a Karlovac. Cilj projekta je informirati mlade o problemu nasilja na Internetu s posebnim naglaskom na problem nasilja među mladima koje se odvija na društvenim mrežama.

– Govor mržnje nije nova tema na internetu. Njegova online dimenzija i potencijalna šteta u demokratskim procesima nam daje sve nove razloge za djelovanje.U svim međunarodnim dokumentima koji govore o ljudskim pravima i slobodama, a samim tim i o potrebi borbe protiv rasizma i rasne diskriminacije, kojih je Hrvatska potpisnica, govori se o potrebi sprječavanja govora mržnje, rekla je Diana Kovačić iz Regionalnog centra za mlade UMKI.

Inače, ovaj projekt dio je nacionalne kampanje “NE govoru mržnje na internetu – dislajkam mržnju” koji je pak dio kampanje Vijeća Europe “No hate speech movement”.