Sastanak u cilju prikupljanja ideja za bolje prometno povezivanje Hrvatske i BiH

KARLOVAC – Problemi na županijskim cestama postoje, podsjetimo samo kako je još uvijek 10 % prometnica neasfaltirano. Osim toga ulaganja su velika, jer naše županija oduvuijek je bila važno prometno čvorište, stoga veseli vijest da bi uskoro barem dio prometnih problema mogao biti riješen.

Hoće li konačno biti riješeni probelmi neasfaltiranih prometnica uz granicu s Bosnom i Hercegovinom te proširene trake na graničnim prijelazima saznat ćemo uskoro. Naime odrađen je prvi u nizu sastanaka predstavnika lokalne samouprave i predstavnika Hrvatskih cesta kako bi se odredili prioriteti na tim područjima. Projekti koji budu odabrani bit će financirani od strane Europske unije, a sve u cilju što boljeg prometnog povezivanja dviju država.

Prometno povezivanje u interesu je lokalnih zajednica s obje strane granice, a program nije limitiran samo na obnovu postojećih prometnica. U Županijskoj upravi za ceste postoji čitav niz zamisli i projekata, a recimo samo kako na našem području postoje čak četiri granična prijelaza prema BIH, koji se vežu na probelmatiku lokalnih i nerazvrstanih cesta. Ravnatelj ŽUC-a Boris Kozjan stoga ističe da će biti zadovoljan ako se bar dio zamisli realizira.

Recimo samo kako je pri prikupljanju projektnih ideja i prijedloga Hrvatska podijeljena u sjeverni, zapadni i južni dio, a ovo je prvi sastanak za zapadno područje koje se prostire od Siska do Knina, uzvratni sastanci bit će odrađeni u BiH.

sastanak_ceste2