Obilježen Međunarodni dan obitelji

KARLOVAC – Obitelj je danas ugrožena s više strana, a posebno se to odnosi na osobe s invaliditetom i njihove obitelji, rečeno je na tribini na temu “Položaj obitelji osoba s invaliditetom u vremenu krize”, koju je danas u povodu Međunarodnog dana obitelji organizirao Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

U našoj županiji trenutno je oko 17 tisuća osoba s invaliditetom, a uzme li se u obzir da svi oni imaju barem jednog člana obitelji, dolazimo do brojke od minimalno 50-ak tisuća ljudi čiji su životi direktno pogođeni problemima koje muče ovu populaciju. Skrenuti pozornost na teškoće u njihovoj svakodnevici bio je cilj današnje tibine, ispričala nam je Veronika Lendler, tajnica Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije.

Uz predstavnike udruga osoba s invaliditetom, tribini su prisustvovali i predstavnici karlovačke gradske uprave.
U Savezu udruga osoba s invaliditetom u globalu su zadovoljni suradnjom s lokalnim vlastima, no svejedno dodaju da je i dalje nužno lobirati kako bi konačno svi shvatili da život s invaliditetom nije ničiji dobrovoljni izbor, nego nešto što se može dogoditi bilo kome od nas.