web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Ove godine neće biti natječaja za sufinaciranje projekata sredstvima Spomeničke rente

KARLOVAC – Ove godine nema natječaja za građane kojima se u proteklom razdoblju iz sredstava Spomeničke rente sufinanciralo projekte uređenja objekata. Odlukom Vlade Spomenička renta je smanjena, kako bi se građanima olakšalo porezno opterećenje, a to je s druge strane imalo utjecaja na ovakvu odluku u Gradu.

U Proračunu grada Karlovca za ovu godinu sredstvima spomeničke rente osigurano je milijun kuna za ulaganje u javne objekte. 200 tisuća kuna utrošeno je na izgradnju dizala u zgradi Karlovačke županije, 200 tisuća dodjeljeno je Veleučilištu, a 600 tisuća kuna bit će uloženo u neki drugi javni prostor grada, najvjerojatnije u zgradu uprave. Ove godine neće biti natječaja na koji se građani mogu javiti za pomoć i sfufinanciranje projekata.

Svih ovih godina zahvaljujući sredstvima Spomeničke rente uloženo je 17 milijuna kuna kojim je realizirano 160 sufinanciranja, koja su išla i do 50 %. Sanirana su tako brojna pročelja, krovovi, zamjenjena stolarija, te odrađivane statičke sanacije.

Ulaganja su dosadašnjih godina osim u ZVijezdi odrađivana i u drugim zaštićenim povijesnim cjelinama, Šetalištu dr. Franje Tuđmana, na Korzu, Baniji i Dubovcu. Po svemu sudeći, ni sljedeće godine neće biti sufinanciranja projekata od strane grada, kaže gradska pročelnica Martina Furdek Hajdin.