web karijera 1160*120
web struka 1160*120

68-godišnjakinja iz Josipdola nova žrtva prijevare – dala podatke o bankovnoj kartici preko telefona

OGULIN – 68-godišnjakinja iz Josipdola nova je žrtva prijevare. Jučer je podnijela prijavu u ogulinskoj Policijskoj postaji rekavši da ju je prije 20-tak dana na telefon nazvala muška osoba koja se predstavila kao djelatnik jedne banke i od nje tražio da mu pročita broj bankovne kartice i osobni identifikacijski broj, uz obrazloženje da je to potrebno radi određenih izmjena na bankovnom računu.

Ne sumnjajući u poziv sugovornika, 68-godišnjakinja je dala tražene podatke, a 14. svibnja u poslovnici banke utvrdila je da joj sa računa nedostaje određena svota novca. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava.

Iz policije tako pozivaju građane budu oprezni i da preko telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke, te da u ovakvim situacijama o svemu obavijeste izdavatelja kartice. Također, ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja i da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.