U organizaciju Ivanjskog krijesa ove se godine uključila i novosnovana Udruga “Vukovi s Kupe”

KARLOVAC – Ivanjski krijes do sada su uvijek uz podršku Turističke zajednice i grada Karlovca organizirale Gradske četvrti Banija i Gaza. Ove godine taj koncept je malo promjenjen, naime na Gažanskoj strani dio aktivnosti oko organizacije preuzela je Udruga Vukovi s Kupe.

U prosincu prošle godine grupa Gažana koji su i dosadašnjih godina sudjelovali u izgradnji krijesa odlučili su okupiti se oko Udruge i ponuditi svoje ideje vezane uz najdugovječniju manifestaciju u našem gradu.

Gradska četvrt Gaza objeručke je prihvatila ovaj vid pomoći oko organizacije, iako je pomoć oko paleta obećao i direktor gradske tvrtka Čistoća Damir Jakšić. Podsjetimo kako je prošle godine Gžanima određen broj paleta i nestao, a nadajmo se da će se novim vidom organizacije takvi problemi ove godine izbjeći.

Udruga Vukovi s Kupe će tako ove godine osim same izgradnje krijesa preuzeti na sebe i organizaciju nogometne utakmice između Banije i Gaze. Bit će organizirana utrka čamaca između GČ Banija i Gaza, a već sljedeće godine u planu je da se u utrku uključe i ostale četvrti uz Kupu, Zvijezda, Novi centar, Dubovac, te Drežnik – Hrnetić. Time postoji i mogućnost da i ova utrka preraste u posebnu manifestaciju vezanu uz Kupu, kaže predsjednik Udruge Krešimir Latin.

Projekt utrke čamaca prijavljen je i na gradski natječaj, a Latin se nada kako će uspjeti pokriti troškove izgradnje čamaca. Valja reći i kako se ove godine paljenje krijesa poklapa s početkom utakmice svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Meksika.

Infrastruktura za gledanje utakmice na otvorenom ne postoji, stoga predsjednik GČ Gaza Denis Tot poziva ugostitelje s Gažanske strane da se pobrinu za prijenos u svojim objektima. Grad će ove godine izdvojiti 15 tisuća kuna po gradskoj četvrti za organizaciju krijesa.