Udruga Jak kao Jakov uz pomoć Udruge kuhara Karlovačke županije prikupila 8 tisuća kuna

KARLOVAC – Humanitarni piknik u organizaciji Udruge Jak kao Jakov u suradnji s Udrugom kuhara Karlovačke županije urodio je plodom. Naime, humanitarnom akcijom prikupili su više od osam tisuća kuna za djecu oboljelu od malignih bolesti.

– U suradnji s Udrugom kuhara Karlovačke županije, koji su pripremali gulaš i paprikaš, u akciji su podijeljena sva jela, čime su prikupljena znatna sredstva te se svima ovim putem zahvaljujem, kaže Ivančica Rubido, predsjednica Udruge Jak kao Jakov.

Piknik je u sklopu manifestacije Karlovački vrtuljak, unatoč kiši i ružnom vremenu, uspješno održan na ŠRC Korana.

– Nije nam bilo lako sve složiti jer smo se s Foginovog kupališta, zbog kiše selili na prostor na kojem se održavaju Dani piva, ali zapravo sve je ispalo odlično. Svu pripremljenu hranu i onu koju su nam donirali smo prodali i prikupili više od osam tisuća kuna, rekla je Ivančica Rubido, majka dječaka Jakova koji je preminuo od teške bolesti i po kojem Udruga nosi ime.

– Da je sad s nama, Jakovu bi danas bio 17. rođendan. U sklopu humanitarne akcije “Njima na dar” večeras će u Domu HV Zrinski, s početkom u 19 sati, biti prikazan obiteljski film “Pozdrav od Mikea”. Ulaznice se mogu kupiti u Lin knjižari i papirnici te na blagajni Doma po cijeni od 30 kuna, a za osnovnoškolce po cijeni od 25 kuna. Sredstva prikupljena od prodaje karata, kao i dosad, namijenjena su djeci koja boluju od malignih bolesti.