Petra Furač uspješna na EP u sportskoj gimnastici

SOFIJA, KARLOVAC – Članica Gimnastičkog kluba Sokol Karovac Petra Furač uspješno je nastupila na Europskom prvenstvu u sportskoj gimnastici, koje održano u Bugarskoj. Petra je nastupila u konkurenciji seniorki na preskoku i gredi te tako omogućila da Hrvatska osvoji 20. mjesto, što je među europskim gimnastičkim velesilama vrijedan rezultat.

Uz Petru, hrvatsku reprezentativnu vrstu činile su još četiri gimnastičarke – Ana Đerek iz Splita, Ana Pošćić i Ema Kajić iz Rijeke te Stela Petran iz Čakovca.

Na prvenstvu je nastupilo 288 gimnastičarki iz 37 država, a ekipe su imale njih 27. Cilj stručnog stožera Hrvatskog gimnastičkog saveza je bio da se djevojke uvrste u prvih 24 ekipe što im osigurava direktan odlazak na Europske olimpijske igre koje će se slijedeće godine održati u Bakuu u Azerbejđanu. Osvajanjem 20. mjesta Hrvatska reprezentativna vrsta daleko je premašila plan.

Inače, Petra Furač prva je karlovačka gimnastičarka koja je nastupila na europskom prvenstvu. Iako Gimnastički klub SOKOL Karlovac djeluje više od stoljeća te se broj gimnastičara i gimnastičarki koji su predstavljali klub mjeri se u desecima tisuća, pa i onih uspješnijih koji su nastupali i za reprezentaciju i sudjelovali na značajnijim međunarodnim natjecanjima, ovo je za sada najveći uspjeh karlovačke gimnastike.