radionica_invalidi

KARLOVAC – U sklopu projekta “Osnaživanje udruga osoba s invaliditetom za učinkovitiju provedbu javnih politika i demokratizaciju društva” danas je u Karlovcu održana radionica na temu Pružanje socijalnih usluga u ruralnim sredinama. U projektu sudjeluju udruge osoba s invaliditetom iz Zagreba, Slatine, Križevaca, te Istarske i Karlovačke županije.

Projekt se provodi kroz partnerstvo Društva distrofičara Zagreba i Istre, te udruga osoba s invaliditetom Slatina, Križevci, i istoimene udruge iz Karlovačke županije. Projektom se nastoji doprinijeti sudjelovanju osoba s inavliditetom u kreiranju i implementaciji javnih politika na lokalnoj razini. Svih pet udruga imalo je priliku predstaviti jedan od primjera dobre prakse s područja na kojem djeluju.

U sklopu projekta bit će tiskana brošura s primjerima dobre prakse ovih udruga, a sve će to biti predstavljeno na konferenciji koja će u srpnju biti održana u Zagrebu.

Karlovačke udruge već godinama prednjače u postizanju dobrih rezultata svojih projekata, a poznato je da u tome veliku podršku imaju i od Karlovačke županije. Županija se nakon završetka jednog projekta, s Udrugom osoba s invaliditetom Karlovačke županije uključila u novi trogodišnji projekt.

Bila je ovo prilika i da županijska Udruga osoba s invaliditetom predstavi javnosti brošuru koja je izdana u sklopu projekta Činimo promjene zajedno. Projekt je trajao 2 godine, a cilj mu je bio pružanje inovativnih socijalnih usluga u podrčjima od posebne državne skrbi.

radionica_invalidi_2