web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Sevdah u knjižnici

KARLOVAC – U sklopu projekta MOBILLL Usluge pokretne knjižnice za cjeloživotno učenje u ruralnim sredinama Karlovačke županije i Unsko-Sanskog kantona, danas je u karlovačkoj Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić održan još jedan „Glazbeni teferič”. Na radionici su ovog puta sudjelovali učenici osnovne škole Cetingrad, koji su naučili nešto više o tradicionalnoj bošnjačkoj glazbi.

“Stade se cvijeće rosom kititi” jedna je od najljepših i najpoznatijih sevdalinki. Upravo je ta pjesma danas bila primjer za učenje o sevdahu i tradicijskoj kulturi bošnjačkog naroda sjeverozapada Bosne i Hercegovine. Učenici osnovne škole Cetingrad mogli su preko te pjesme doznati više o svojim susjedima i njihovoj kulturi.

Današnja radionica bila je jednako zanimljiva i posjećena kao ona u Cetingradu, a u Knjižnici su zadovoljni odazivom sudionika.

Projekt u sklopu kojeg je održana današnja radionica suradnja je karlovačke Gradske knjižnice i Javne ustanove Kantonalne i univerzitetske biblioteke Bihać. Iako je projekt jučer završio, partneri nastavljaju aktivnosti vezane uz projekt. U karlovačkoj Knjižnici se nadaju da će uskoro moći realizirati i neke slične projekte, baš kao što je projekt BERI koji su realizirali s kolegama i Slovenije i ovaj upravo završen projekt s kolegama iz BiH.

sevdah_radionica_2