web karijera 1160*120
web struka 1160*120

U Gunji ostali samo karlovački vatrogasci i vojska koji izvlače životinje

GUNJA – Gunja je danas prazna. Ostale su samo krave i svinje koje izvlače karlovački vatrogasci. Iako su već četvrti dan ovdje i to na najugroženijem području Gunje i Rajevog Sela gdje su obavili evakuaciju preostalog stanovništva, pomoć kažu gotovo nikakvu nemaju.

– U organizaciji županijskog stožera je kaos. Već tri dana gledamo krave i svinje kako stoje u vodi i tražimo da nam netko pomogne, da nam pošalju traktore i ljude, mještane Gunje da dođu i da si izvuku stoku, ali nitko nas ne sluša, a policija im ne dozvoljava ulaz u Gunju. Uspjeli smo preko veze dovesti nekoliko mještana da dođu i odvedu životinje koje žive stoje već nekoliko dana u vodi. Samo danas smo više od stotinu životinja izvukli, kazao nam je zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade.

To potvrđuju mještani. Ivo iz Gunje kazao nam je da im jedino pomažu karlovački vatrogasci, a u poplavi je izgubio sve, kuća je pod vodom u kojoj mu je ostalo i 69 krava.

U bazi u Drenovcima zatekli smo sedam karlovačkih HGSS-ovaca koji su također ovih dana evakuirali mještane i životinje.

Voda se povukla, ali gotovo neznatno. Na naš upit jesu li uspjeli odmoriti, Rade nam je odgovorio: Da jesmo, danas 15 minuta dok smo pojeli svaki po jedan sendvič.

Do kada će ostati, ne znaju ni vatrogasci, a ni članovi HGSS-a, no jedno je sigurno – mjeseci će biti potrebni da se ovo poplavljeno područje koliko toliko vrati u normalu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/gunja_poplave/*{/rokbox}