web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovački vatrogasci stigli kući iz Slavonije

KARLOVAC – Nakon pet dana boravka na najugroženijem području Slavonije, sedmorica karlovačkih vatrogasaca vratili su se kući.

– Vratili smo se izmoreni, opečeni od sunca, ali ponosni što smo ljudima donekle mogli pomoći. Nažalost, da je organizacija bila bolja, napravili bi sigurno više. Opet se pokazalo ono što cijelo vrijeme govorimo, a to je da u Karlovcu sustav funkcionira. Iako ne možemo usporediti poplave u Karlovcu s ovima u Slavoniji, no tamo se pokazao problem što nedostaje komunikacija među službama koje pomažu i stožera koji bi trebao koordinirati rad svih ekipa na terenu. Jer kada ta komunikacija postoji i kada se ona ustroji, sigurno ćemo imati bolji sustav nego ovaj sada, ispričao nam je dojmove nakon povratka u postrojbu zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca Miroslav Rade.

U Županji je danas održan i sastanak stožera na kojem su donsene odluke o daljnjim aktivnostima. Zapovjed glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića je da se na razini županijskih vatrogasnih zajednica organizira daljnja pomoć u smislu čamaca, pumpi, ali i vatrogasaca koji će dalje obavljati sanaciju. Na teren će otići i snage iz Karlovačke županije, samo se još ne zna točno koliko i kada jer trebaju prvo sanirati sitne kvarove koje imaju te očistiti opremu.

I dok se voda tek neznatno povukla, prijeti nova opasnost jer Dunavom stiže novi vodeni val.

– Sad te vode koje se spajaju na granici sa Srbijom predstavljaju veliki problem jer se zaobalne vode vraćaju natrag u sela koja smo spašavali ovih dana, napominje Rade.

Ekipa koja se danas vratila i s kojom smo proveli neko vrijeme jučer je izvukla 150 svinja i 30-ak krava. Ostalo ih je još šest koje nisu uspjeli izvući jer je pao mrak. No i bez tih šest pokazali su veliku požrtvovnost onda kada je najteže, pokazali su da se na karlovačke vatrogasce uvijek može računati i zato im veliko hvala.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/povratak_vatrogasaca/*{/rokbox}