Projekt RibarKA na europski natječaj ide početkom 2015.

KARLOVAC – Projekt RibarKA u potpunosti je osmišljen, tvornica za preradu i proizvodnju proizvoda od slatkovodne ribe trebala bi biti izgrađena u Poslovnoj zoni Logorište, te zaposliti od 70 do 100 zaposlenika. No, sve to treba prvo pretočiti u projekt i poslati na neki od natječaja Europske unije. Ako projekt prođe mogao bi biti u gotovo 100-postotnom iznosu financiran europskim novcem.

Zagrebački Institut za građevinarstvo Hrvatske prvi je konzultant koji će Razvojnoj agenciji Karlovačke županije pomoći u prvoj fazi izrade projekta RibarKA. Oni će pomoći u izradi analize postojećeg stanja, procjene investicije i procjene mogućnosti realizacije investicije. U suradnji s Gradom Karlovcem izrađena je i predstudija izvedivosti.

Izgradnjom tvornice za preradu i proizvodnju proizvoda od slatkovodne ribe pokrenula bi se obiteljska poljoprivredna gospodarstva da počnu uzgajati ribu. Pokušalo bi se, kažu u Razvojnoj agenciji, što manje uvoziti.

Projekt čija se vrijednost procjenjuje na 4,5 milijuna eura trebao bi biti gotov do početka iduće godine, kad bi trebao biti raspisan natječaj za strukturne programe Europske unije.