web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Predavanje veleposlanice Republike Bugarske: Bugarska je makroekonomski stabilna zemlja

KARLOVAC – Veleposlanica Bugarske u Hrvatskoj Tanya Dimitrova danas je na karlovačkom Veleučilištu održala predavanje na temu “Trenutni ekonomski razvoj i poslovno okruženje u Bugarskoj”.

Prije svega veleposlanica Bugarske u Hrvatskoj zahvalila je dekanu Veleučilišta u Karlovcu, Branku Vasserbaueru što je dobila priliku da održi predavanje o tenutnom ekonomskom razvoju i poslovnom okruženju u Bugarskoj te o makroekonomskim pokazateljima u toj zemlji kao i o razvoju gospodarstva.

Inače, Bugarska makroekonomski stoji čvrsto na obje noge.

– Mi makroekonomski vrlo dobro stojimo, kod nas je deficit jako nizak, pokrili smo sve kriterije koji se moraju pokriti prema EU, i o tome ću danas govoriti, kazala je Veleposlanica Bugarske u Hrvatskoj Tanya Dimitrova.

Govoreći o izvozu rekla je da ni na tom polju ne postoji problem, o čemu je govorio i predsjednik vlade Republike Bugarske za vrijeme nedavnog boravka u Hrvatskoj.

– Kod nas ne postoji samo jedan izvozni proizvod, i na tome se temelji naše gospodrastvo, dakle imamo puno proizvoda koji su manje više vrhunski, naglasila je.

Inače, jedan od najboljih bugarskih izvoznih proizvoda je ružino ulje koje je temeljni sastojak svakog boljeg parfema i to je nešto na što su vrlo ponosni.