Baka Žuža uskoro se vraća na daske koje život znače – najavljuje novu predstavu s KUD-om Izvor

GENERALSKI STOL – Baka Žuža postala je neizostavni sudionik svakog prikaza starih običaja koje izvodi KUD Izvor iz Generalskog Stola. Bolest je nakratko zaustavila glumačku karijeru vedre i nasmijane Roze Benić, koja najavljuje da će uskoro opet stati na kazališne daske s novim sjećanjima na stara, možda i bolja vremena.

Baka Žuža odnosno Roza Benić rođena je 1936. godine u Lipi, a tada je život bio puno drugačiji nego li je to danas. U školu smo išli bosi, za zimu su nam roditelji kupili opanke ako su uspjeli uštedjeti, priča nam Žuža uz osmijeh. Život je možda bio teži, ali ljudi su bili bliži i veseliji. Već sa 15 godina Roza je počela raditi u Pamučnoj industriji Duga Resa gdje je dočekala i mirovinu nakon 35 godina rada. U poznim godinama života, otkrila je svoj glumački talent, a zahvaljujući djelovanju u KUD-u Izvor prvi put je na kazališne daske stala u Zorin domu 2004. godine.

Nisam imala tremu, bilo mi je prirodno stati pred publiku i nasmijati ih, kao što je to i danas, kaže Žuža. Nažalost, bolest je nakratko zaustavila njenu glumačku karijeru, no ni operacije, ni slabo srce nisu je uspjeli zaustaviti u pisanju pjesama, a uskoro najavljuje i novi nastup sa svojim KUD-om.

Tajna dugog i sretnog života je i u tome što baka Žuža ne zna mrziti, život uvijek gleda s vedre strane, a mladima poručuje: Više se družite, a manje gledajte u ekrane, to nije zdravo, ne bude vam to dugo tako išlo.

Sigurni smo da ćemo od Žuže čuti još puno događaja iz nekih drugačijih vremena, kada nije bilo interneta ni mobitela, ali je bilo više druženja i sigurno puno više smijeha i dobre zabave.