KABA

Obilježena godišnjica pogibije delegacije Vlade RBiH, uskoro izgradnja spomen parka

TATAR VAROŠ / CETINGRAD – Devetnaesta godišnjica pogibije visoke delegacije Vlade Republike BiH uz prigodno sjećanje obilježena je danas na mjestu obaranja helikoptera nedaleko od Cetingrada u mjestu Tatar Varoš. Uz delegaciju Unsko-sanskog kantona predvođenu predsjedavajućim Skupštine USK-a, vijence je položila i delegacija Općine Cetingrad, zamjenici općinskog načelnika Ferid Krak i Milan Bogović.

Obitelji poginulih još su jednom izrazili svoju zabrinutost sporim sudskim procesuiranjem još uvijek nerazjašnjenog obaranja helikoptera koji je srušen krajem mjeseca svibnja 1995. godine, od strane pobunjenih Srba iz smjera Slunja. Delegaciju Vlade RBiH, koja se vraćala iz Bihaća netom nakon formiranja Unsko – sanskog kantona, a predvodio ju je tadašnji ministar vanjskih poslova dr. Irfan Ljubijankić.

Na mjestu pogibije izgrađeno je obilježje, a uskoro će se raditi spomen park na tom mjestu za što je potpisan sporazum između Vlade USK-a i Islamske zajednice u Hrvatskoj koja je i nositelj ovog projekta. Komemorativno sjećanje završeno je molitvom koju je predvodio glavni imam karlovački Admir ef. Muhić.

 

slunj_ljubijankic1