web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Odrađena vatrogasna vježba u Josipdolu; sve snage pokazale spremnost

JOSIPDOL – Deset godina za redom u Josipdolu se pokraj osnovne škole održava vatrogasna vježba kojoj je cilj pokazati spremnost tamošnjih vatrogasaca. Ove godine u vježbi su sudjelovali pripadnici DVD-a Josipdol i Oštarije te Javne vatrogasne postrojbe grada Ogulina, kao i Crvenog križa. Sve snage pokazale su spremnost za reakciju u nepredviđenim situacijama.

Došlo je do požara u kotlovnici OŠ Josipdol, naime uslijed kvara došlo je do istjecanja lož ulja i zapaljenja istog, nastala je panika jer su roditelji pohitali vidjeti što se događa s njihovom djecom, te je došlo do sudara osobnog vozila sa traktorskom prikolicom. U osobnom automobilu ostala je priklještena jenda osoba, a u pomoć su morali priskočiti vatrogasci JVP Ogulin koji imaju potrebnu opremu.

Ovakve vježbe korisne su za sve pripadnike vatrogasnih postrojbi, jer se uočavaju neki nedostaci i pogreške, a tada ih je lakše ukloniti, stoga je i ova vježba odrađena pod budnim okom pripadnika DUZS-a.

Broj intervencija DVD-a Josipdol posljednjih je godina najviše vezan za poplave, koje su učestale na Josipdolskom području. Valja istaknuti i da je suradnja s ostalim vatrogasnim društvima na visokom nivou, stoga ne treba čuditi uspješnost vježbe. Djelatnici osnovne škole svake godine ozbiljno shvate ovu vježbu i uključe se, jer ovo je važno ne samo za njih, već i za učenike koji se kroz vježbu upoznaju s radom vatrogasaca, kao i crvenog križa.

Tragedija u Gunji potaknula je i vatrogasce da pomognu, ne samo na terenu, već i prikupljanjem humanitarne pomoći za sve stradalnike poplava. Tako je u DVD-u Josipdol prikupljeno gotovo četiri tone raznih potrepština, od hrane i vode do odjeće, a pošiljka bi ovog vikenda trebala krenuti prema Gunji.

No, osim za prikupljanje pomoći vatrogasci su spremni i za odlazak na teren kako bi i tamo pokazali svoju nesebičnost i požrtvovnost i sudjelovali u svim potrebnim akcijama.

 

josipdol_vjezba20141