Dobar glas daleko se čuje: karlovačka “Zora” dvostruko zlatna u Šibeniku

KARLOVAC – Prvo hrvatsko pjevačko društvo “Zora” nedavno se iz Šibenika vratilo s velikim uspjehom. Nastupili su na međunarodnom zborskom natjecanju Adria Cantat u Šibeniku, na kojem je nastupilo više od 400 pjevača i pjevačica iz 17 zborova te su u obje kategorije – domaće i strane folklorne skladbe osvojili zlatnu plaketu.

Osim dvije zlatne plakete, po odluci ocjenjivačkog žirija, dirigentica karlovačkog zbora Radmila Bocek dobila je posebnu nagradu za kreativnost u radu.


– Izuzetno sam zadovoljna, ponosna, sretna i kad ljudi ulažu u nešto i potrude se te dobiju natrag povratnu informaciju pogotovo u obliku zlatne nagrade ili zlata, onda možete osjetiti samo neizmjernu radost, jedan mir iznutra. To nam je poticaj da i dalje nastavimo tako, kazala je Radmila Bocek, dirigentica i voditeljica PHPD Zora. Posebno je zahvalila svim članovima zbora od onih najmlađih do onih najstarijih jer, rekla je, svi su se u Šibeniku pokazali u najboljem svjetlu.


Zadovoljan zborom, koji Karlovac gdje god nastupa predstavi u najboljem svjetlu, je i Srećko Klarić, predsjednik Savjeta “Zore” koji je ujedno na današnjoj press konferenciji, na kojoj su prezentirali svoj uspjeh, pozvao sve zinteresirane Karlovčane i Karlovčanke da se priključe “Zori” te da s njima pjevaju i ponosno prezentiraju ime Karlovca po Hrvatskoj i svijetu.


Osim “Zore” u Šibeniku se predstavila i karlovačka klapa Corona, klapa je osvojila srebro.